İddia Piyasası İçin Yeni Bir DeFi Konsepti: Polars

ICO çılgınlığı, kripto para yatırımcılarına projelerin yol haritalarını gerçekleştirme mevzularındaki muvaffakiyetlerini denetim etmeyi öğretti. Değerli bir sebep olmadığı sürece projeler bu maksatlarını gerçekleştirmiyor ise birşeyler yolunda gitmiyor demektir. Bütün gayeler proje için bir kilometre taşı vazifesi görmez.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse beta testini başlatmak bir proje için epey kıymetli bir başlangıç noktasıdır. Polars takımı beta testini vaktinde başarılı bir formda başlattı bu güzel bir proje idaresinin birinci işaretidir. Bu ortada siz de Polars’ın beta testine katılıp birçok ödül kazanabilirsiniz. Beta testinin platformun tüm temel fonksiyonlarını tanımaya ve bu fonksiyonları rafine hale getirmek için ne kadarlık ek bir çalışma gerektiğini gözler önüne koyan bir süreç olduğunu unutmamak gerek.

Polars üstünden devam etmek gerekirse göze çarpan birinci şey beta testine katılan kişi sayısıdır. Şu an Polars’ın beta testinde 25.000 bireyden fazla iştirakçi bulunmaktadır. Bu bize Polars’ın yatırımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını ve ICO hype’ına yakalanan öbür projelerin bilakis hem yatırımcıya hem de DeFi dalına yarar sağlamayı amaçlayan bir proje olduğunu gösterir. Tüm bunların akabinde ortaya şu soru çıkıyor Polars projesinin emeli nedir? Haydi gelin daima birlikte buna bir göz atalım.

Kısaca özetlemek gerekirse Polars DeFi bölümünde düşük likidite sorununa bir tahlil sunmayı hedefleyen bir proje. Pekala bu maksada nasıl ulaşmayı düşünüyoruz? Kurul dağıtım sistemini ile birlikte Yield Farming sistemi entegre ederek bu likidite sorununa bir tahlil sunacağız. Polar token’larını alan, satan, uzun vadeli elinde tutan, sistemde likidite sağlayıcısı olarak yer alan kullanıcılar olacak.

Bu yatırımcı kitlesini Polar sisteminde iki rakip ekip olarak ele alabiliriz (beyaz kadro ve siyah takım) ve bu iki kadro kendi token’larına sahip olacak (beyaz token ve siyah token).

Her iki kadro da farklı misyonlara sahip olacak şayet Beyaz grup kazanır ise beyaz token’ın fiyatı artacak ve siyah token’in fiyatı düşecek. Bu sistem Siyah grup kazandığında da tıpkı formda işleyecek ve bu sefer beyaz token’ın fiyatı düşecek. Genel olarak bakıldığında token fiyatlarının bu sistem sayesinde çok fazla değişmeyeceğini görebiliriz.

Polars platformunda beta testleri farklı kademelere bölünmüştür. Bu test kademelerine katılmak ve platformu test etmek için birinci olarak whitelist’e katılmanız gerekiyor (katılım linki Telegram kümemizde bulunmaktadır.) Bu basamaktan sonra platformdaki tüm özellikleri ve düzenekleri test etmek için 6000 adet test USDC token’ı kazanacaksınız.

Test token’ını aldıktan sonra BWT token için (beyaz ve siyah token’ın toplam fiyatı BWT token’ın fiyatını oluşturur) likidite oluşturmak ve temel likidite havuzu ile etkileşime geçme vaktidir. Bu evreden sonra likidite havuzu ile etkileşime girmelisiniz. Bunun için elininizdeki siyah ve beyaz token’ları, BWT token’in havuzuna eklemeniz gerekiyor.

Sonraki kademede geliştiriciler siyah ve beyaz token’ların fiyatını etkileyecek birinci aktifliği düzenleyecek ve ekiplerin trade havuzu ile etkileşime geçmesi gerekecek.

Sonraki basamaklarda farm kontratı, stake kontratı ve teşvik düzeneğinin kontratı ile etkileşime geçeceksiniz. Son evrede ise MVP’yi test edeceksiniz. Daha kısa özetlemek gerekirse test etabında beyaz ve siyah token’ların fiyatlarını değiştirecek çeşitli etkinlikler olacak. Bir hafta içinde en fazla test token’ını toplayan bireyler Polar sistemi için kullanılacak bir idare token’ı kazanacak. Test kademesine katılan şahıslar bu idare token’ını özel bir fiyatla satın alma hakkına sahip olacak. Ayrıyeten Uniswap’te listelenme ve mainnet’in yayınlanması ile birlikte beta testine katılan bireyler bir airdrop almaya hak kazanacak.

Telegram: https://telegram.polars.io/
Hyperlink: https://in.sv/VbK36O