Firmanın web sitesinden yapılan bir duyuruya göre Enjin, 50’den fazla firmanın NFT odaklı JumpNet blockchain’ini kullandığını açıkladı.
NFT odaklı JumpNet nedir?
JumpNet, Ethereum’un ERC-1155 standardı için tasarlanmış, eşsiz token’ları (NFT) barındırmak için tasarlanmış bir blockchain’dir. 50’den fazla firma, piyasaya sürülmesinden sonraki iki hafta içinde JumpNet’te değiştirilemeyen token’ları, “kripto koleksiyonlarını” piyasaya sürdü.
Partnerlerin arasında Microsoft, Binance ve OKEx gibi önemli firmalar bulunuyor. BlockDown, Ludena Protocol, Lost Relics, Japanese VTubers, MyMetaverse, Six Dragons, Beauty in the Streets ve MetaverseMe bulunuyor.
Microsoft, JumpNet üzerinde Azure Heroes isimli bir dizi NFT oluşturdu. Bu sırada Binance, Kriptomat ve OKEx, “anı” koleksiyonları ve dijital giyilebilir token’lar yarattı.
Enjin’in Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Simon Kertonegoro, “JumpNet geliştirme hızını tamamen değiştirdi. Serbestçe token basabilmek ve işlem yapabilmek neredeyse her projenin önündeki engeli kaldırdı ve mümkün olduğunda hızlı bir şekilde JumpNet’e geçiyorlar,” ifadelerini kullandı.
Enjin, Ethereum maliyetini düşürüyor
Enjin, madencilikten ziyade proof-of-authortiy konsensüsüne güveniyor. Bu da Ethereum’un yüksek işlem ücretlerine ve madencilik sınırlarına takılı kalmadan işlem gerçekleştirilebileceği anlamına geliyor.
Platform, Ethereum madenciliğine olan bağımlılığını azaltarak ekolojik etkiyi de azaltıyor. Enjin’e göre kendi yaklaşımları, Ethereum’dan %99 kadar daha az güç tüketimi uyguluyor.
Enjin, oyun üzerine özel bir odak ile 2017 yılında bir NFT çıkarma platformu olarak başladı. Bir yıl sonra şirket, tek bir akıllı sözleşmede hem kripto para birimi token’larını hem de eşsiz token’ları destekleme yeteneğine sahip ERC-1155 token standardına öncülük etti.
Şirket, Ethereum’dan daha fazlasıyla çalışmayı hedefliyor: Enjin, Polkadot’ta Efinity adlı bir NFT blockchain’i oluşturmak için kısa süre önce özel yatırımcılardan 18.9 milyon dolar toplamıştı.