Reserve Rights (RSV) Nedir?

Bugün sizlere Reserve projesi nedir, Reserve Rights (RSV) token nedir ve RSV coin’in özellikleri dahil olmak üzere başlıklar üzerinden anlatmaya çalışacağız. 

Reserve Rights Nedir?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Reserve Rights, Reserve projesinin token’ı olarak geçer. Projenin maksadı ise merkezsiz rampalar aracılığıyla hiçbir uygulama tarafından kapatılamayan stablecoin oluşturma sürecidir.

Reserve Rights’ın Maksadı Nedir?

Reserve Projesi’nin gayesi, hiçbir ağ tarafından kapatılamayan bir stablecoin yaratmaktır. Projenin yaratıcıları ise oluşturulan stablecoin’e merkezsiz prestiji para rampaları ekleyip sistemdeki kapatılma üzere problemleri çözmeyi hedefliyor.

Proje sahiplerine nazaran insanların parası inançta kalmalı. Bilhassa milyarlarca insanın paraları, farklı nedenlerden ötürü inançlı bir biçimde saklanamıyor. Bilhassa birtakım bankalar güvenilmez olduğu için, hükumetler borçlarını ödemek için paranın pahasını düşürebilirler, bu da vatandaşları önemli bir formda zedeleyebilir.

Projede çalışanlar, hata dışında dünyadaki herkesin istedikleri şahıslarla süreç yapması gerektiğine inanır. Bu yüzden hudutlar ortası süreçleri temassız olarak yapılmasına imkan sağlar.

Reserve bu sorunu çözmek için, merkezsiz stablecoin oluşturdu. Merkezsiz stablecoin, küresel manada dağıtık bir ağda çalıştığı için kimse tarafından denetim edilemez. Bu sayede hükumetler, sizin paranızı suistimal edemez.

Reserve Projesinin Yatırımcıları Kimlerdir?

Reserve projesi hem firmalar hem de ferdî olarak yatırım yapılmıştır. Kurumsal firmalar olarak Coinbase Ventures, Crypto Lotus, Refactor Capital, Distributed Küresel, PreAngel, Blocktower, Neo Küresel Capital, Rocket Fuel, Velorum Capital, SGR, Arrington XRP Capital, Digital Currency Group, Divergence Digital Currency Fund ve Fenbushi Capital olarak yer alır.

Tıpkı anda milyarder yatırımcıları da kendisine çeken proje, başta PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel olmak üzere Sam Altman, Semyon Dukach, Jack Selby, Matt Brimer, James Classcock, Eric M. Jackson, Lucy Wang, Jeff Morris Jr., George Samman, Max Risman, Chris Blair, Maja Vujinovic, Spencer Greenberg, Raphael Ouzan, Demetri Kofinas, Craig Clemens, Josh Hannah, Sumeet Singh, Gordy Bal, Ran Neu Ner ve David Sica bulunuyor.

Reserve’ün Misyonu

Reserve projesinden evvel kripto paralar, para üniteleri ile alakalı meselelerden ötürü piyasaya sürülmüştü. Fakat vakitle traderların ortaya girmesiyle birlikte son derece spekülatif bir hale büründü. Reserve projesine nazaran kripto paralar, kendi konumlarını basitçe konsolide edecektir ve nedenlerini birkaç hususta özetliyor.

-Paralar birkaç kesime bölünebilir.

-Kripto paralar sorunu çözmeye çalışıyor, lakin birçok stablecoin projesi merkezi ve ABD doları sayesinde pahasını koruyor.

-Firmaya nazaran geleceğin kripto parası dolardan bağımsız stablecoin olarak. Bahsedilen stablecoin’in en kıymetli özelliği, merkezsiz olmasında yatıyor. Bu sayede stablecoin, hiçbir kuruluş tarafından kapatılamaz.

Reserve Projesinin Teknik Özellikleri Nelerdir?

Reserve protokolü, birinci olarak merkezi bir biçimde çalışır ve protokolün ana zincirine geliştirmeler uygulandıkça büsbütün merkezsi hale gelecek. Reserve projesi, protokolü merkezsizleştirmek için üç kademeli planı var:

-Merkezi basamak: Bu kademede Reserve, merkezsiz halde birkaç karşılıklı token tarafından desteklenir. Ve tüm token’lar ise ABD dolarına endeksli olur.

-Merkezsiz etap: Bu basamakta Reserve, sepetteki farklı varlıklar tarafından merkezsiz olarak karşılığı olur, ancak fiyat stabilizasyonu ABD doları ile sağlanır.

-Bağımsız basamak: Bu etapta Reserve, ABD dolarına bağlı olmayacak. Bu sayede, ABD dolarının kıymetinden bağımsız olarak satın alma gücünü istikrarlı bir hale getirilmesini sağlar.

Reserve Protokolü, rastgele bir akıllı kontratın en üst kısmına tutulabilir. Değişken bedel sepetinin fiyatı ise ABD doları olarak ölçülür. Şu an Ethereum (ETH) ağında faalken, firma şu an farklı akıllı kontrat platformlarıyla etkileşim kurmak için köprüler inşa ediyor.

Şu an Reserve token’ının fiyat gayesi 1 dolarken, uzun vadeli planlarında pahasının ABD dolarından bağımsız olarak tasarlanacak.

Reserve Protokolünün Token’ları Nelerdir?

Reserve protokolü, Reserve Token (RSV), Reserve Rights Token (RSR) ve Karşılık token’ları olarak üçe ayrılır:

-Reserve token (RSV): ABD doları ve başka para ünitelerine endeksli olarak harcanabilen kripto paralardır.

-Reserve Rights token (RSR): Reserve token’ının stabilizasyonunu sağlar.

-Karşılıklı token’lar: Reserve akıllı kontratındaki varlıkların dayanak olmak hedefiyle çıkarılır. Protokol, tüm Reserve token’larının kıymetinin en az tamamını sağlayacak formda tasarlandı. Elde edilen token’lar ise tokenize edilmiş menkul değerler olarak kullanılabilir. Son olarak, firmanın portföyü kolay olacak ancak vakit içinde birden fazla menkul değer tokenize edilmiş olacak.

Reserve Token’ı Nasıl Stabilize Ediliyor?

Dolara endeksli stablecoin’ler üzere Reserve de fiyat değişikliklerinde farklı düzenekler uygular. Şayet Reserve token’ının pahası 1 doların altına düşerse token’ların yakılması, şayet 1 doların üstüne çıkarsa firma daha fazla Reserve token’ını piyasaya sürerek 1 dolara sabitleyecektir.

Reserve Token’ı Nasıl Kapitalize Edilebilir?

Piyasada Reserve token’ları satıldıkça yeni rezervler karşılık olarak görülür. Bu süreçte Reserve karşılığı 1:1 oranında tutulur. Lakin yeniden de karşılık oranı, arz artsa da sabittir.

Karşılık Token’larının Bedeli Düştüğü Vakit Neler Yapılır?

Karşılık token’larını kıymeti düştüğü vakit, protokol yeni token’ların satışı üzerinden dayanak oluşturacaktır.

Reserve Protokolünü Öteki Protokollerden Ayıran Nedir?

Stablecoin projeleri, merkezsiz platformlar üzerinden inşa edilse de ekseriyetle tek bir varlık sınıfına endeksli olurlar. Stablecoin projelerinde hem merkezi olması hem de tek bir varlık sınıfını desteklemesi önemli sonuçlar doğurabilir. Reserve ise, stablecoin’lerinin bedelini satın alma gücüne nazaran varlık sepetleri üzerinden gerçekleştirir. Merkezi olmaması sayesinde projenin çöküşü giderek zorlaşır.

Reserve Rights Yorumları

Reserve projesinin token’ı olarak belirtilen Reserve Rights, gayeleri doğrultusunda blockchain alanında düzgün bilinen yatırımcı firmaların dayanağını ardına aldı. Ayrıyeten ferdi yatırımcılar olarak teknoloji alanında bilinen kişisel yatırımcıların takviyesiyle birlikte değerli yol kat etti.

Reserve Takımında Kimler Bulunuyor?

Reserve takımında firmanın kurucu ortağı ve CEO’su Nevin Freeman, kurucu ortağı ve CTOsu Matt Elder bulunuyor. Lakin öbür bireyler olarak iş geliştirme yöneticisi Charlie Smith, protokol geliştirme yöneticisi Jesper Ostman, CFO’su Cathleen Kilgallen, hukuk yöneticisi Mark Lee, protokol dizayncısı Taylor Brent, operasyon yöneticisi Erika Campbell, genel danışman Matt Gertler ve eser geliştirme yöneticisi Josh Furnas bulunuyor.

Reserve’ün kendi içinde çalışanları dışında danışmanları da bulunuyor. Danışmanlar olarak nakdî ekonomist Garett Jones, eski SEC komite üyesi Paul Atkins, Democracy Earth kurucusu Santiago Siri, Thiel Macro eski portföy yöneticisi Ben Verschuere ve eski hedge fonu kurucusu Gary Basin olarak bulunuyor.

Reserve Rights Nereden Satın Alınır?

Reserve Rights (RSR), Binance, Huobi Küresel, Poloniex, Liquid, OKEx, Uniswap (V2), ProBit Exchange, Kyber Network, CoinDCX, Huobi Korea, Balancer, CoinEx, Emirex, Upbit, 1inch Exchange, Xtheta Küresel, Bialxy, BitMart, DigiFinex, MXC.COM, Coinsbit, LATOKEN, Hoo, ATOMARS, BiONE, Fatbtc, HitBTC, Gate.io, Switcheo Network, Dsdaq, TOKENCAN, XT ve Honeyswap üzere borsalardan satın alınabilir.

Satın almak için RSR/BTC, RSR/WETH, RSR/USDT, RSR/HNY, RSR/ETH, RSR/BNB, RSR/BUSD, RSR/HT ve RSR/KRW süreç çiftlerinde basitçe alım satım yapılabilir.

Reserve Rights Ne İşe Fayda

Reserve Rights (RSV), Reserve protokolünde yönetişim token’ı olarak kullanılmasını sağlar. Şu an yönetişim işlevi olmasa da, firma vakit içinde yönetişim işlevi aracılığıyla protokolde geliştirme teklifleri verebilirsiniz.

Reserve Hakkında Sık Sorulan Sorular

Reserve Rights’ın en yüksek ve en düşük düzeyleri nelerdir?

RSR token’ının en düşük düzeyi 0.001247 dolarken en yüksek düzeyi ise 0.09987 dolar üzerinden süreç gördü.

Reserve Rights’ın piyasada dolaşan arzı ve toplam arzı ne kadardır?

Reserve Rights’ın dolanımdaki arzı 13.159.999.000 RSR, toplam arzı ise 100 milyar RSR token’ı olarak gözüküyor.

RSR token’ının gayesi nedir?

RSR, Reserve akıllı kontratında yapılacak yeniliklerle birlikte yönetişim token’ı olarak fonksiyon görecek. Şu an bu hedefle kullanılmasa da vakit içinde bu role bürünmesi bekleniyor. Başka fonksiyon ise RSV token’larını stabilize etmek emeliyle kullanılır.

Reserve projesinin toplumsal medya kanalları nelerdir?

Reserve protokolü, Twitter, YouTube, Blog, Medium, Linkedin ve Telegram üzerinden Reserve Protocol yazarak kolay kolay ulaşabilirsiniz.

Reserve protokolünü kim inşa ediyor?

Birinci olarak Silikon Vadisi’nde başlayan proje, vakit içinde Latin Amerika, Afrika ve Asya’ya gerçek genişledi. Takımlarındaki birçok kişi faal alturist topluluklar sayesinde geliştirme eforları daha süratli işliyor.

Reserve protokolünün başarısı nasıl tanımlandı?

Reserve projesinin dünya iktisadına endeksli olması, RSV’nin birden fazla insan ve işletmeler tarafından kabul edilmesi, RSV’nin Bitcoin’e (BTC) oranla kapatılmasının daha güç olması, hiperenflasyon sonucu insanların RSV’ye geçmesi ve son olarak RSR arttıkça insanların daha çok RSV alması, firmanın muvaffakiyet için şart olarak gösterdiği kriterlerdir.

Reserve projesiyle alakalı gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

RSV coin ile alakalı birinci gelişmeler, kripto para haberleri ve daha fazlasına web sitemiz Coinkolik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.